Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزه های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد شمقدری: نادر طالب‌زاده درباره کاترین شکدم هشدار داده بود
جواد شمقدری با اشاره به برخی محدودیت‌های پیش روی نادر طالب‌زاده برای فعالیت‌هایی که در دست داشت، ادامه داد: «حتی برنامه «عصر» او در تلویزیون هم به راحتی به تولید نمی‌رسید. خاطرم هست زمانی برایم می‌گفت برای هر قسمت این برنامه مشقات بسیاری را متحمل می‌شود. بالاخره بخشی از مهمانان او در این برنامه خارجی بودند و برخی نسبت به این مهمانان خارجی دچار کج‌فهمی‌هایی بودند. کمااینکه در نمونه اخیر درباره کاترین شکدم شاهد این مساله بودیم. به نظر می‌رسد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ما در این زمینه‌ها باید بیشتر هشیار باشند و اینگونه نباشد که اگر خطایی هم رخ داد، بخواهند بار آن را بردوش یک سردار جبهه فرهنگی انقلاب بیندازند. باید این موارد را به‌عنوان ضعف سیستم خود بپذیرند.»

شمقدری تأکید کرد: «شخصاً درباره مورد کاترین شکدم اطلاع دارم که زنده‌یاد طالب‌زاده و دوستان‌شان پیش‌تر هشدارهای لازم را درباره او داده و گفته بودند که او فرد قابل اعتمادی نیست اما به هشدارهای آن‌ها توجهی نشد و مجموعه‌های دیگر به او میدان دادند. نهایتاً اما زمانی که او خودش اعلام کرد من آن کسی نیستم که در ایران شناخته شده‌ام و مشخص شد با دستگاه‌های اطلاعاتی خارج از کشور ارتباطاتی دارد، متأسفانه هجمه و بار آن را به دوش آقای طالب‌زاده انداختند که این کار به ناحق صورت گرفت چراکه ایشان و تیم همراه‌شان پیش‌تر درباره او هشدار داده بودند.»

وزیر نفت در دیدار رسمی با یک مقام خارجی شعار «مرگ بر آمریکا» سر داد
جواد اوجی وزیر نفت دولت فعلی، در دیدار رسمی خود با وزیر نفت ونزوئلا، شعار «مرگ بر آمریکا» سر داد. جواد اوجی در واکنش به شعار «زنده باد ایران» از سوی همتای ونزوئلایی خود گفت: «زنده باد ونزوئلا، مرگ بر آمریکا». اینکه او در این ویدئو به جای «USA» می‌گوید «USI» مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

نماینده مجلس: به آقایان گفتیم از گران کردن شروع نکنید، گفتند ارز نداریم
روح الله ایزدخواه نماینده مجلس در واکنش به اظهاراتجواد ساداتی نژاد وزیر کشاورزی که از ارائه یارانه به مردم به خاطر گران کردن آرد خبر داده نوشت: «گران کن و یارانه بده، نسخه وارداتی مدیریت اقتصادی.» ایزدخواه در استوری اینستاگرام خود با درج تصویری از مصاحبه وزیر کشاورزی نوشت: حذف ارز ترجیحی کار خودش را می کند. به آقایان گفتم این کار تورم دارد؛ گفتند فقط 7 درصد. گفتیم تورم از یارانه جلو خواهد زد. گفتند ارز ترجیحی به هدف اصابت نکرده. گفتیم از اصلاح ساختار تولید شروع کنید نه گران کردن. گفتند ارز نداریم. او ادامه داد: حالا معلوم شد اولا ارز ترجیحی با تمام مشکلاتش به هدف اصابت کرده بود. والا نباید شاهد این گرانی های فاحش می بودیم. ثانیا مشکل کمبود ارز از راه دیگری قابل حل بود. ثالثا معلوم شد که نسخه نویسان دولت چقدر پیش بینی هایشان از گرانی، واقعی بوده است. او در پایان نوشته است: گران کن و یارانه بده، نسخه وارداتی مدیریت اقتصادی.

حکم اعدام «احمدرضا جلالی» تا پایان اردیبهشت اجرا می‌شود
حکم اعدام «احمدرضا جلالی» به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی که به تایید دیوان عالی کشور رسیده است،‌ تا آخر اردیبهشت ماه اجرا می‌شود. ایسنا نوشت که از طریق منابع آگاه شنیده شده که حکم اعدام احمدرضا جلالی در دستور اقدام قرار گرفته و این حکم حداکثر تا آخر اردیبهشت ماه جاری اجرا خواهد شد. جلالی به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی بازداشت و پس از محاکمه و طی مسیر طولانی قضائی به اعدام محکوم شد و حکم صادره مورد تایید دیوان عالی کشور قرار گرفت.

نوباوه: قالیباف متن میثاق‌نامه با رهبری را به نفع خودش جعل کرده
بیژن نوباوه، نماینده اصولگرای مجلس مدعی جعل نامه میثاق با رهبری توسط محمدباقر قالیباف شد. بیژن نوباوه در توییتی نوشت: «مجلس به کجا می‌رود! وقتی رئیس دستگاه قانونگذاری برای بازگشت حیثیت مخدوش خود متن نامه میثاق با رهبری از سوی نمایندگان را به نفع خود جعل می‌کند.» او ادامه داد: «ترس از کجاست؟ اعاده حیثیت و يا انتخابی جدید در هیات رئیسه؟ مجلس را خونی تازه باید.» اشاره نوباوه به بیانیه ۲۳۳ نفر از نمایندگان مجلس است که در حمایت از قالیباف است. 

سفیر روسیه در تهران: حجاب و ممنوعیت مشروب مانع سفر روس ها به ایران است
سفیر روسیه در تهران در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو گفته است که ممنوعیت مصرف مشروب و بحث حجاب دو مانع عمده ی سفر روس ها و گردشگران این کشور به ایران هستند. در بخشی از این مصاحبه آمده است: «آیا به نظر شما ایران پتانسیل جذب گردشگران روس را دارد؟»
- من بارها و با صراحت به ایرانی ها گفته ام که دو مساله عمده مانع ورود شهروندان روس و نه تنها گردشگران به ایران می شود. یکی مساله دستورالعمل پوشش زنان است که امروزه حجاب حتی در گرما در همه جای این کشور، اجباری است و دیگری اینکه مشروبات الکلی ممنوع است. پتانسیل زیادی وجود دارد، اما این دو مانعی که ذکر کردم کاملاً جدی هستند. گردشگران ما در کشورهایی که در مورد آنها صحبت کردم با این مشکلات مواجه نیستند. امیدوارم گردشگران ما به کشورهای غیردوست سفر نکرده و در آنجا ارز خرج نکنند. من از شهروندان روسیه می‌خواهم که این کار را منحصراً در کشورهای دوست روسیه انجام دهند.


روغن قطره‌چکانی به فروشگاه‌ها عرضه می‌شود
منصور عالی‌پور نایب رئیس اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای: کارخانجات، عرضه روغن را بسیار کم کرده‌اند. عملا روغن بصورت جیره‌بندی و قطره‌چکانی به فروشگاه‌ها و سوپرمارکت ها عرضه می‌شود. کمبود روغن و مشکلی که برای مردم ایجاد کرده است به وزارت صمت و جهاد اطلاع دادیم. گفتند به زودی روغن خام را به کارخانجات تزریق می‌کنیم تا تولید به روال عادی خودش برگردد.کارخانجات ماکارونی منتظر و مدعی تعدیل قیمت بودند، به همین دلیل هم جلوی عرضه ماکارونی به فروشگاه‌ها را گرفتند.ماکارونی به اندازه فراوان در انبارها هست، هرچقدر هم فروشگاه‌های زنجیره‌ای درخواست می‌کنند ماکارونی عرضه نمی‌شود. عملا ماکارونی رشته‌ای در فروشگاه‌ها وجود ندارد.مردم متوجه شده‌اند که قیمت ماکارونی رو به افزایش است، بخاطر همین تصمیم به خرید بیش از نیاز و انبار ماکارونی در خانه گرفته‌اند و این می‌تواند بازار را بیش از پیش آشفته کند./نوداقتصادی

یک پژوهشگر: هرگونه افزایش قیمت نان به گرسنگی مردم منجر می شود
زینب واعظ مهدوی، پژوهشگر حوزه اقتصاد سلامت:مطالعات مختلف نشان می دهد که مصرف نان در کشور ما ٢ تا ٣ برابر کشورهای مختلف است. این نشان می دهد افراد به سمت سیری شکمی حرکت می کنند و دریافت حداقل کالری را در برنامه خودش دارند.از سویی این یک هشدار برای کشور و مسئولین است که هرگونه گران کردن قیمت نان می تواند با گرسنگی جایگزین شود. قیمت نان در حد امکان باید ثابت نگه داشته شود و به هیچ وجه در رویه های جاری کشور درباره قیمت ها نباید قرار بگیرد./ جماران

هشدار یک نماینده: صبر مردم را آزمایش نکنیم
جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: صبر مردم را آزمایش نکنیم آستانه تحمل مردم سالهاست به پایین ترین حد ممکن رسیده است.جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نوشت: آزاد نمودن قیمت آرد و محاسبه آن با نرخ جهانی به دلار، اشتباه فاحش مدیران اجرایی دولت است.اگر قرار است هزینه مردم به قیمت جهانی باشد درآمدشان هم باید در سطح جهانی و با دلار باشد نه ریال بی ارزش. صبر مردم را آزمایش نکنیم آستانه تحمل مردم سالهاست به پایین ترین حد ممکن رسیده است.

مسجد ضرار منافقین در پادگان اشرف آلبانی!
سازمان منافقین در روز عید فطر تصاویر جدیدی از مسجدی که به تازگی آن را در مقر خود در آلبانی ساخته اند، منتشر کرده اند که در آن مریم رجوی سخنرانی می کند!


فعال اصولگرا: اصلاح‌طلبان در دیدار رئیسی مقاله «حجاریان» را خواندند
دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بیان کرد: در جلسه‌ای که گفته شد و در فرصتی که داشتم عرض کردم شما که مدعی کمک به دولت هستید، بدانید که کمک به دولت بدون نقد گذشته امکان پذیر نیست و شما باید بگویید از چه نقطه‌ای حرکت کرده‌اید و در چه نقطه‌ای قصد دارید چه کمکی انجام دهید. نوع نگاه شما به حل مسائل اقتصادی و اصرار به امضای برجام به هر قیمتی و حرکاتی که در مورد بانک‌ها و تغییر نرخ ارز داشتید، به گونه‌ای بوده است که این روزها باید پاسخگوی اعمال دولتی که به مردم معرفی کردید باشید و اگر می‌خواهید از آنها فاصله بگیرید، باید نقد صحیح انجام دهید و مردم آگاه شوند که معیارها و شاخص‌های ارزیابی شما تغییر کرده است.

شاکری تصریح کرد: آنچه قابل مشاهده است این که اکثریت این تفکر همان حرف‌ها و خواسته‌های سابق را که موجب خسارت به مردم و عصبانی شدن آنها از مسئولین بود، را تکرار می‌کنند. به نظر می‌رسد آنها اگر صادقانه به دنبال خدمت به مردم و کشور هستند باید گذشته را صحیح نقد کنند تا مردم باور کنند اینها آمدند تا خدمت کنند.وی در ادامه در رابطه با ارزیابی خود از نقش حزب اعتدال و اعتدالیون در صحنه‌های سیاسی پیش رو، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد ارتباطات اعتدالی‌ها هیچ وقت قطع نشده است. برای نمونه در همین جلسه اخیر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، من احساس می‌کردم مقاله حجاریان را تکه پاره کردند و هر کدام را به شخصی دادند و از او خواستند آن قسمتش را مطرح کند. تعبیر من این است که پازل‌های جدا شده مقاله حجاریان توسط هر کدام از آنها خوانده می‌شد و این نشان دهنده آن است که میان آنها هماهنگی وجود دارد. دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی افزود: البته اختلافات شدیدی هم میان آنها وجود دارد که خیلی هم پنهان نمانده و در هسته سخت خود دچار مشکل و به دنبال فروپاشی نظام جمهوری اسلامی هستند و اصلاً قائل به حاکمیت اسلام نیستند و حکومت الهی و به تبع آن ولایت فقیه را برنمی‌تابند و انقلاب را قبول ندارند. آنها معتقدند باید به قبل از انقلاب برگردیم و آنها آشکارا در مقالاتشان وجود دارد.

نقد عبدی به انتقاد رئیسی از روحانی
عباس عبدی نوشت: اگر روحانی در آن زمان قیمت ها را زیاد می کرد، نواصولگرایان حملات تندی را علیه او اجرا می کردند.عباس عبدی روزنامه نگار و فعال سیاسی در توئیتی با اشاره به گرانی های اخیر نوشت: اگر روحانی در آن زمان قیمت ها را زیاد می کرد نواصولگرایان حملات تندی را علیه او اجرا می کردند. گذاشت برای دولت فعلی که منبع درآمد خوبی هم هست، ولی این کار را هم نمی پسندند. این تناقصات ناشی از ساختار سیاسی است که نمی تواند تصمیمات مهم را فرا جریانی بگیرد تا همه حمایت کنند.

توصیه یک اصولگرا درخصوص صیانت از فضای مجازی
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: مجلس توجه داشته باشد برای پیگیری یا اجرای طرح صیانت نباید به شکلی عمل کند که آزادی‌ها و حقوق مصرح و قانونی مردم زیرسوال برود. سیدکمال‌الدین سجادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ارجاع طرح صیانت از فضای مجازی به شورای عالی فضای مجازی، اظهار کرد: کلیاتی که از این طرح منتشرشده است نشان می‌دهد که قرار است در آن اصل چگونگی بهره‌برداری از فضای مجازی و حدود آن مشخص شود که در چنین طرحی و با چنین کلیتی آنچه اهمیت بسیاری دارد و باید حتماً رعایت شود حفاظت و حراست از حقوق مردم در زمینه کسب اطلاعات از امور کشور است.

وی افزود: در قانون اساسی هم تصریح شده که مردم حق دسترسی آزادانه به اطلاعات دارند و باید از امور کشور آگاه باشند. پس نمایندگان مجلس هم توجه داشته باشند که برای پیگیری یا احیاناً اجرای این طرح نباید به شکلی عمل شود که آزادی‌ها و حقوق مصرح و قانونی مردم زیر سوال برود یا نقض شود. در عین‌ حال، می‌توان برنامه‌ریزی‌های لازم برای حفاظت از نسل جوان در مواجهه با فضای مجازی را هم انجام داد. این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: حفاظت از بهداشت روانی و ذهنی جوانان در شیوه بهره‌مندی از فضای مجازی می‌تواند به نفع مردم و جامعه هم باشد، اما باید بدانیم که در این مسیر قرار نیست حق دسترسی مردم به اطلاعات را محدود کنیم یا آزادی رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی را کاهش دهیم. پس باید توجه داشت که اصل اساسی در پیشبرد چنین طرحی باید حفظ تمام و کمال حقوق مردم در زمینه‌های یادشده باشد.


معاون وزیر: کشورهای اطراف مثل جاروبرقی دارند آرد و گندم ایران را می‌مکند
قربانی معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: قیمت نان سنتی برای مردم هیچ افزایشی نخواهد داشت و مردم با همین قیمت نان را خریداری خواهند کرد، چون یارانه مابه‌التفاوت قیمت نان پس از اصلاح یارانه آرد، در بودجه دیده شده است. وی با اشاره به اصلاح یارانه آرد بیان کرد:‌ این حرکت در بلندمدت به نفع مردم است. ۲۵۰ هزار تن قاچاق گندم در سال گذشته داشتیم که رشد ۲۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ داشت. به گفته وی، کشورهای اطراف مثل جاروبرقی دارند آرد و گندم ایران را می‌مکند و دولت باید اصلاح و واقعی‌سازی قیمت را انجام دهد که اقدام بنیادی و اساسی است و یارانه به سفره مردم خواهد رسید.

واکنش مقام مسئول به قیمت 15 هزار تومانی نان باگت
بر اساس ابلاغیه اتحادیه صنف نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران، قیمت جدید نان‌های صنعتی (حجیم و نیمه حجیم) به گونه ای است که به طور نمونه نان باگت فرانسوی به قیمت 15 هزار تومان فروخته خواهد شد. رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم در این باره گفته است: با حذف ارز یارانه‌ای انواع نان‌های فانتزی، از این به بعد قیمت این محصولات به صورت عرضه و تقاضا و رقابتی است و نرخ نامه یاد شده در فضای مجازی صحت ندارد.

سود ۹۰۰ میلیون تومانی با قاچاق ۴۰ تن آرد
هاشم‌زاده کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایرنا با عنوان این که دولت از سخت‌ترین بخش کار را شروع کرده گفت: دولت مجبور بوده و قاچاق آرد به شدت فراگیر شده است. هر کیسه آرد یارانه‌ای که دولت به نانوایی‌ها می‌دهد ۴۰ هزار تومان است که همین کیسه در لب مرز بین هفتصد هزار تومان تا یک میلیون تومان است چون قیمت به شدت افزایش یافته است. روغن هم همین وضعیت را دارد و روغن یارانه‌ای ایران در حال توزیع در افغانستان و ترکیه است. یعنی اگر کسی ۴۰ تن آرد به لب مرز ببرد بالای ۹۰۰ میلیون تومان سود می‌کند. این حاشیه سود به شدت جذاب است برای قاچاقچیان و اتفاقاتی که لب مرز در حال وقوع است این را تایید می کند. وی افزود: آرد صنف و صنعت هم به طور یارانه‌ای بود که آن هم به شدت قاچاق می‌شد. از سوی دیگر ماکارونی هم با آرد یارانه‌ای تولید و به طور گسترده صادرات قانونی می‌شد اما در واقع، حراج یارانه ارزی ایران به جیب کشورهای واردکننده بود. اگر یارانه نان سنتی را هم حذف نکنیم، آرد نانوایی‌های سنتی به صنف و صنعت قاچاق داخلی می‌شود.

کاهش ۷٠ درصدی عرضه ماکارونی به فروشگاه‌ها
فکوری رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران تهران گفت: عرضه ماکارونی به فروشگاه‌ها ۷٠ درصد کاهش پیدا کرده است و برندهای مطرح، ماکارونی‌های خود را در حد یک کارتون به سوپرمارکت‌ها عرضه می‌کنند.

حمله آقامحمدی به همتی درباره حذف ارز ۴۲۰۰
علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به صحبت های همتی که گفته بود "۴ ماه پیش نوشتم به خاطر تاثیرات حذف ارز ترجیحی خصوصا بر دهک‌های پایین جامعه، حذف آن بایستی درچارچوب یک تصمیم منسجم برای جبران آثار آن و همراه با تنویر افکار عمومی باشد" اظهار داشت: آقای همتی که امروز به حذف ارز ۴۲۰۰ انتقاد می‌کند خودش در دولت قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی اکثر کالاها مثل شکر، کره و... را حذف کرد!

پراید می تواند ۳۰ میلیون تومان شود
خاکساری، کارشناس خودرو و عضو هیات علمی دانشگاه علامه اظهار داشت: واردات هر گونه خودرو، چه نو و چه دست دوم به نفع همه اقشار مردم، اقتصاد، صنعت و محیط زیست است. وی بیان کرد: اگر واردات منصفانه و با تعرفه مناسب انجام شود، حتما قیمت آن هم مناسب می‌شود. البته واردات باید رقابتی باشد و هر کسی از هر نقطه‌ای در جهان که بخواهد بتواند خودرو وارد کند. اگر مثلا انحصار واردات خودرو به دست خودروسازان سپرده شود، نه تنها کمکی به بازار خودرو نمی‌کند بلکه یک جنایت رخ داده است. خاکساری بیان کرد: قیمت خودرو در کشور ما ۲۰ برابر ارزش واقعی است و اگر امکان واردات خودرو با شرایط منصفانه و رقابتی انجام شود حتما قیمت خودروی داخلی به میزان واقعی خودش نزدیک می‌شود. بدترین خودروی خارجی ده برابر از بهترین خودروی تولید داخل با کیفیت‌تر است. وی افزود: قیمت واقعی خودرویی مانند پراید چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون است و با واردات مدام و ادامه دار خودرو، می‌توان قیمت خودروی داخلی را به این ارقام نزدیک کرد.

ارزش روبل روسیه با وجود تحریم‌ها باز هم بالا رفت
رویترز: در معاملات امروز بازار جهانی ارز شاهد رشد ارزش روبل روسیه در برابر دلار و یورو بودیم به گونه‌ای که هم اکنون ارزش روبل نزدیک به قله دو سال گذشته قرار دارد. در حالی روبل در معاملات امروز بالا رفته که اتحادیه اروپا از دور ششم تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور رونمایی کرده است؛ بنابراین، امروز روبل روسیه ۲ درصد در برابر دلار رشد کرد و به زیر ۷۰ روبل در برابر دلار رسید. هم اکنون هر دلار آمریکا ۶۹.۵۳ روبل مبادله می‌شود که بالاترین ارزش روبل از ژوئن ۲۰۲۰ تاکنون به شمار می‌رود. روبل در برابر یورو هم ۲.۱ درصد رشد کرد و به ۷۳.۱۹ روبل در برابر یورو رسید که از فوریه ۲۰۲۰ بالاترین میزان به شمار می‌رود. رشد ارزش روبل درواقع تحت تأثیر سیاست‌های کنترل ارزی دولت روسیه محقق شده، به گونه‌ای که به شرکت‌های خارجی سهامدار در روسیه دستور داده شده است تا بدون مجوز سهام خود را واگذار نکنند. در حالی برابری روبل ـ دلار به زیر ۷۰ روبل رسیده که اوایل ماه مارس تا ۱۳۰ روبل هم رفته بود.

حساب بانکی چه کسانی ممکن است مسدود شود؟
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: اجرای آزمایشی طرح مسدود کردن وجوه صادرکننده چک برگشتی به اندازه کسری مبلغ چک در حساب‌های بانکی به دستور رئیس‌کل بانک مرکزی، هفته آینده با همکاری و مشارکت ۲۵ بانک دولتی و خصوصی عملیاتی می‌شود. موضوع مسدودی و رفع مسدودی وجوه حساب افراد دارای دسته چک، برنامه‌ای پیچیده‌ است که برای هر کدام از این‌ها، بانک‌ها حدود ۱۵۰ تست باید انجام می‌دادند. پنج بانک‌ باقی مانده هم تا دو هفته آینده به این طرح مهم قانون جدید چک متصل می‌شوند. این بانک‌های باقی‌مانده در حال نهایی‌ کردن تست‌های خود هستند.

قیمت ساخت نهضت ملی مسکن تعیین شد
دبیر انجمن انبوه سازان کشور گفت: قیمت گذاری واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن هم اکنون در شهر تهران و بسیاری از شهر‌های کشور کلید خورده و سازندگان امسال این واحد‌ها را با احتساب تعدیل‌های سازمان برنامه و بودجه متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌سازند. به گفته وی، وزارت راه و شهرسازی واحد‌های نهضت ملی مسکن را با حداقل قیمت می‌سازد و امسال با توجه به تعدیل‌های فصلی که سازمان برنامه وبودجه اعمال می‌کند، قیمت ساخت یک یا دو درصد افزایش می‌یابد. ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن از خرداد پارسال در قالب واحد‌های مسکن ملی آغاز شده و تاکنون هم این واحد‌های مسکونی پیشرفت خوبی داشته‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما بسته ویژه خبری نادر طالب زاده کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما فروشگاه ها نهضت ملی مسکن فضای مجازی میلیون تومان ارز ترجیحی هزار تومان گونه ای ارزش روبل گران کردن طالب زاده یارانه ای قیمت نان واحد ها حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۱۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی

 

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که خداحافظی با اقتصاد زیر زمینی، تولید زیر تیغ واردات یارانه ای، چالش از سرگیری مذاکرات هسته‌ای و یک صندلی و چندین مدعی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! 


 حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان در بخشی از یادداشتی در شماره امروز این روزنامه نوشت: ۱- شاید از تیتر یادداشت پیش روی تعجب کنید و از خود بپرسید؛ «برجام» با لایحه «عفاف و حجاب» چه نسبتی دارد؟! در نگاه اول حق با شماست! موضوع برجام فناوری هسته‌ای و مقصود از آن لغو تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی علیه کشورمان بود، ولی موضوع لایحه عفاف و حجاب، مقابله با پدیده پلشت و خانمانسوز کشف حجاب است. اما مروری -هرچند گذرا- بر متن لایحه عفاف و مسیری که تاکنون طی کرده است، این نگرانی جدی را پیش می‌کشد که مبادا همان‌گونه که برجام به جای لغو تحریم‌ها، تعداد آن‌ها را دو برابر کرد، لایحه عفاف و حجاب نیز به جای پیشگیری از ناهنجاری کشف حجاب، گسترش این پدیده پلشت را به دنبال داشته باشد! مجلس قبلی برجام را بی‌توجه به انتقادات جدی و مستند منتقدان، ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کرد و شد آنچه نباید می‌شد! مراحلی که در تصویب لایحه عفاف و حجاب دنبال می‌شود نیز با آنچه بر سر تاسیسات هسته‌ای کشورمان آوار شد، شباهت‌هایی دارد و صد البته با دامنه‌ای بسیار گسترده‌تر و خطرناک‌تر! تعجب نکنید. بخوانید!
۲- این روز‌ها لایحه موسوم به عفاف و حجاب برای بررسی نهائی در دستور کار شورای محترم نگهبان قرار گرفته است. پیش از این و در طول نزدیک به یک سالی که از تهیه و تنظیم این لایحه می‌گذرد، در چند نوبت و متناسب با مراحل مختلفی که لایحه طی می‌کرد، به ارزیابی و نقد مستند برخی از مفاد آن پرداخته بودیم، ولی متاسفانه علی‌رغم برخی تغییرات، موارد سؤال‌برانگیز کماکان و یا کم و بیش در متن لایحه دیده می‌شود که می‌تواند کارآمدی آن را با تردید‌های جدی رو‌به‌رو کند. از این روی، اشاره به نکاتی را در این خصوص خالی از فایده نمی‌دانیم. 
۳- اولین پرسش که اساسی‌ترین نیز هست، این که لایحه یاد شده بر اساس کدام نیاز و برپایه کدام ضرورت تهیه شده است؟! 
الف: اگر پاسخ آن است که برای مقابله با کشف حجاب و حفظ عفت عمومی نیاز به قانون داشته‌ایم که باید گفت این پاسخ قابل قبول نیست! چرا که موضوع و متن مواد ۶۳۸ و ۶۳۹ از قانون مجازات اسلامی و قانون موسوم به البسه (مصوب ۲۸ اسفند ۱۳۶۵) به وضوح در این خصوص بوده و هست؛ بنابراین فقدان قانون نمی‌تواند انگیزه قابل پذیرشی برای تهیه لایحه مورد اشاره باشد.
ب: ممکن است گفته شود که قوانین موجود کافی نبوده و نیاز به اصلاح داشته است! در این صورت می‌توانستند با ارائه ماده واحده، مفاد قانون قبلی را اصلاح کنند! 
ج: بر فرض که تهیه و تدوین قانون تازه‌ای برای حجاب ضرورت داشته است! سؤال این است چرا مادام که قانون جدید به تصویب نرسیده است، این پدیده خسارت‌آفرین به حال خود رها شده و برای پیشگیری از آن به قوانین موجود عمل نشده است؟ این «ترک فعل» که مصداق روشن عمل مجرمانه است با کدام توضیح قابل قبولی صورت گرفته است؟! 
۴- ممکن است ادعا شود که رو‌به‌رو شدن با شرایط خاص! علت احساس نیاز به تهیه این لایحه بوده است! که باید پرسید: کدام شرایط خاص مورد نظرتان است؟! جامعه روال عادی خود را طی می‌کرد و رخداد و شرایط ویژه‌ای در میان نبود. حضرت آقا در دیدار رمضانی مسئولان نظام به همین نکته اشاره کرده و می‌فرمایند: «یک مطلب دیگری را من می‌خواهم مطرح کنم و آن چالش تحمیلی مسئله «حجاب» در کشور است. مسئله حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده، این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامه‌ریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما، در حالی که چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت، مردم با شکل‌های مختلف داشتند زندگی می‌کردند». آیا پیش کشیدن لایحه حجاب و عفاف بی‌آن که ضرورتی داشته باشد، بخشی از پازل دشمن و کمک به این «چالش تحمیلی» نبوده است؟! 
۵- آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردید‌های جدی رو‌به‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «چالش حجاب» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسئولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاکباخته کشورمان تحمیل شده است؟! اگر پاسخ منفی است، بفرمایید چرا از هنگام تهیه لایحه عفاف تاکنون، ناهنجاری کشف حجاب گسترده‌تر شده است؟! چرا برخلاف تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین موجود، از اجرای آن خودداری شده است؟! چرا لایحه‌ای با ۹ ماده از سوی قوه قضائیه و افزایش آن به ۱۵ ماده توسط قوه مجریه وقتی به مجلس می‌رود به ۷۱ ماده و در حجم انبوه ۳۲۴۲۱ کلمه
(بخوانید کلیات ابوالبقا) تبدیل می‌شود و نزدیک به یک سال در کوچه پس کوچه‌های مجلس معطل می‌ماند؟! 

 

جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان روحانیت خودش پیشقدم شود نوشت: بار دیگر به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است. اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تاثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.
طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است. بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تاکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.
در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟
جواب ما این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند. ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.
مهم‌ترین دلیل ما برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید. هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند. تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تایید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.
نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود. حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.
خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟


از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی


ناصر ذاکری طی یادداشتی در شماره امروز شرق با عنوان از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی نوشت: پرونده مجازبودن خرید و تملک جت شخصی پس از مصاحبه اخیر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و حتی توضیح بعدی سازمان که این قانون مربوط به دو دهه پیش است، نتوانست موضوع را برای مخاطبان هضم‌کردنی یا تحمل‌پذیر کند. درواقع تملک جت شخصی به خودی خود امر چندان مهمی نیست. درست مثل هر حوزه دیگر در اقتصاد، فرد با درنظر‌گرفتن شرایط خود تصمیم به خرید کالایی خاص می‌گیرد. به‌عنوان مثال فردی برای تعطیلات آخر هفته خود دو میلیون تومان کنار می‌گذارد و آن دیگری متناسب با درآمدش صد برابر این مبلغ را هزینه می‌کند؛ اما اهمیت این پرونده ارتباط نزدیک با شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی امروزمان دارد که در زیر به چند نکته مرتبط با آن اشاره می‌کنم:

۱ – تورم دورقمی شرایط دشواری را برای گروه عظیمی از شهروندان کشور ایجاد کرده و آنان مجبور هستند برای ایجاد تعادل بین دخل‌و‌خرج خود بسیاری از سرفصل‌های ضروری هزینه را حذف کنند و حتی از خیر درمان بیماری‌های‌شان نیز بگذرند. سفر هوایی سال‌هاست از سبد مصرفی این گروه عظیم خط خورده است. گفتنی است که با عنایت به سطح دستمزد مصوب قانون کار برای سال جاری، حقوق ماهانه یک کارگر معادل قیمت بلیت رفت و برگشت هوایی در مسیر تهران به مشهد برای یک خانوار دونفره است؛ ازاین‌رو روشن است که سفر هوایی جایی در زندگی جاری گروه کثیری

 از شهروندان ندارد.

۲ – سیاست‌گذاری نامعقول اقتصادی در طول دهه‌های گذشته منتهی به شکل‌گیری فاصله طبقاتی بسیار عظیم شده و در کنار فقر آزاردهنده گروه کثیری از شهروندان، رفاهی حیرت‌انگیز و باورنکردنی برای گروهی اندک به ارمغان آورده است. سطح زندگی به‌اصطلاح لاکچری آنان به گونه‌ای است که نداشتن جت شخصی را می‌توان یک محرومیت جدی برای‌شان تلقی کرد که طبعا باید برایش چاره‌ای اندیشیده شود.

۳ – بسیاری از ثروتمندان بزرگ کشور تاجران جوان و تازه‌کاری هستند که نه به اتکای نبوغ کارآفرینی؛ بلکه با کمک روابط خانوادگی و استفاده از نفوذ خانوادگی به ثروت‌های کلان دست یافته‌اند. مثلا فلان جوان تازه‌کار با استفاده از فرصتی که تحریم نفت ایران ایجاد کرده و با کمک حامیان بانفوذش و با ادعای تکراری «دورزدن تحریم» یک‌شبه ره صدساله طی کرده و به ثروتی افسانه‌ای دست می‌یابد. به‌این‌ترتیب می‌توان ادعا کرد بیشتر متقاضیان خرید و استفاده از جت شخصی، این گروه ثروتمندان تازه به‌دوران‌رسیده و برخوردار از رانت خانوادگی خواهند بود.

۴ – در شرایط کمبود منابع مالی دولت، سازمان‌های دولتی ناگزیر هستند شیوه‌های جدیدی را برای کسب درآمد و ترازکردن دریافتی‌ها با پرداختی‌های‌شان بیازمایند. ارائه خدمات به دارندگان جت شخصی راهی بسیار مناسب برای کسب درآمد است؛ آن‌هم در شرایطی که افزایش قیمت بلیت و فرسودگی ناوگان هوایی به شکل‌گیری ظرفیت بی‌کار در اکثر فرودگاه‌های کشور منتهی شده است.

۵ – سال‌هاست که در حوزه مدیریت شهری از ضرورت افزایش سهم شبکه حمل‌ونقل عمومی در حمل‌ونقل شهری سخن گفته می‌شود که صرفه‌های بسیاری برای اقتصاد کلان کشور ایجاد می‌کند و درواقع اولویت‌دادن به منافع اجتماعی در مقایسه با منافع فردی را مطرح می‌کند؛ اما اینک برخی الزامات اقتصادی متولیان امر را در مسیری سوق داده که به فکر ارائه خدمات به «ازمابهتران» با هدف کسب درآمد بیشتر باشند.

اما نکته تأمل‌برانگیز این است که قانون اساسی ما به‌عنوان دستاورد زیباترین و باشکوه‌ترین انقلاب تاریخ بشر، شرایطی آرمانی را تصویر می‌کند که در آن محدودیت‌های مادی نمی‌تواند مانع پرواز با بال استعداد‌ها شود. جامعه موظف است هرگونه امکان پیشرفت را در اختیار تک‌تک شهروندان در دوردست‌ترین روستا‌ها قرار بدهد تا هرکسی بتواند تا هر ارتفاعی که آرزویش را دارد، پرواز کند، تولید ثروت کند، کسب علم و معرفت کند یا در اندیشه رشد معنوی خود باشد و به عبارتی فقر خانوادگی یا توسعه‌نیافتگی منطقه نباید مانع پرواز او شود. اینک با گذشت سال‌ها دولتمردان در دفاع از عملکرد خود می‌توانند به فهرست بلندبالایی از مشکلات اشاره کنند که مانع تحقق این رؤیای ارزشمند و باشکوه شده‌اند؛ همان مشکلاتی که آنان را واداشت تا از انجام تعهد آموزش رایگان یا تأمین مسکن برای همگان شانه خالی کنند؛ اما گویا از دید دولتمردان محترم این ناکامی دردناک دلیل آن نمی‌شود که فرصت نوعی دیگر از پرواز را از مردم بگیریم: اگر پرواز با بال استعداد‌ها مقدور نشد، به جایش امکان پرواز با جت شخصی را فراهم می‌کنیم!

آرمان نیک‌اندیشانی که متن قانون اساسی را نوشتند، این بود که حتی فرزندان فقیرترین و محروم‌ترین خانواده‌های کشور از پرواز با بال استعداد بازنمانند؛ اما اینک پرواز با جت شخصی فقط مختص کسانی است که فرزند فلان فرد متنفذ باشند و با استفاده از رانت نام خانوادگی اجازه «دورزدن تحریم» را بیابند؛ کسانی که لابد در گام بعدی متقاضی داشتن «فرودگاه شخصی» هم خواهند بود.

دیگر خبرها

  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • هشدار به مدیران بابت حجاب اعضای خانواده‌شان!
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • هشدار نمایندگان استان تهران به وزیر کشور
  • نامه محمدباقر قالیباف به رئیسی +جزئیات
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است